KÖPVILLKOR

1. Allmänt

Följande villkor gäller alla beställningar som görs av kunden hos GioPearl.

Genom att använda giopearl.se och göra en beställning, godkänner du att följa villkoren som anges i detta dokument (”Villkoren”). Försäkra dig om att du har läst igenom och förstått Villkoren innan du gör din beställning. Genom att göra en beställning godkänner du Villkoren.

Beställningar kan endast göras av personer över 18 år, som inte står under förmyndarskap eller agerar i egenskap av företag och som är bosatta i Sverige.

Att produkter eller tjänster tillhandahålls på giopearl.se vid en viss given tidpunkt, innebär inte en garanti för att dessa produkter eller tjänster alltid är tillgängliga. Vi förbehåller oss rätten att när som helst sluta sälja en produkt.

Vi förbehåller oss rätten att ändra dessa villkor efter behov, utan att meddela dig på förhand. Den version av villkoren som gäller för din beställning är den version som finns tillgänglig på giopearl.se  vid den tidpunkt då du gör din beställning och du ansvarar själv för att läsa aktuell version.

GioPearl vill tillhandahålla bästa möjliga onlineupplevelse. Du förstår och godkänner att inte (i) publicera, överföra, distribuera på nytt, ladda upp eller främja någon kommunikation eller innehåll som skulle kunna skada eller ha en negativ effekt på vårt företag, vår verksamhet, våra produkter eller tjänster; (ii) agera på ett sätt eller använda en enhet som begränsar, hindrar, stör eller helt stoppar någon annan användare från att använda eller ha glädje av webbplatsen giopearl.se eller som påverkar webbplatsens säkerhet eller (iii) använda någon enhet eller försöka använda någon sökmotor, programvara, verktyg, agent, skript eller annan enhet eller skadlig mjukvara för att navigera eller söka på webbplatsen eller kopiera innehåll från eller annars påverka webbplatsen. För användare som bryter mot dessa villkor förbehåller vi oss rätten att omedelbart neka dem tillgång till webbplatsen och stänga ner deras konton.

2. Priser och avgifter

De priser som anges på giopearl.se är i svenska kronor (SEK) inklusive moms, och fraktkostnaden inom Sverige. Vi förbehåller oss rätten till prisändringar och reserverar oss för eventuella fel av prisinformation och eventuell slutförsäljning. Priserna som anges vid kundens beställningstidpunkt gäller genom hela köpprocessen. GioPearl har inget minsta beställningsbelopp.

3. Beställning/upprättande av avtal

Du kan göra dina beställningar via giopearl.se eller via telefon. 
När du har lagt din beställning, mejlar vi dig en orderbekräftelse, under förutsättning att du har försett oss med din e-postadress. Om vi av någon anledning inte kan skicka din beställning, kommer vi att informera dig om detta snarast möjligt. Om vi redan har mottagit betalning för en sådan beställning, kommer vi att återbetala det aktuella beloppet med hjälp av samma betalningssätt som du använde då du gjorde din beställning, i den mån detta är möjligt. Om återbetalningen av något skäl måste ske på ett annat sätt, kommer vi att kontakta dig för att se till att återbetalningen kan utföras.
Varje beställning måste uppgå till minst totalt 1 SEK (efter avdrag för rabatter).

4. Leverans

GioPearl iakttar noggrannhet vid mottagande och hantering av beställningar och strävar efter att leverera din beställning i enlighet med det leveransalternativ som du har valt, till en bostadsadress eller utlämningsställe i Sverige.

GioPearl strävar efter att skicka beställningar snarast möjligt och i den ordning de kommer in till oss. Vårt mål är att leverera inom 1–3 dagar efter att vi har fått och bekräftat din beställning, såvida inget annat har avtalats. Även om vi strävar efter att leverera inom meddelade tidsramar, kan leveransen på grund av oväntade händelser ta längre tid. Om leveranstiden mot förmodan skulle överskrida 30 dagar har du rätt att häva ditt köp.

5. Ångerrätt

Du kan ångra eller returnera din beställning från och med den dag du gör din beställning till och med 14 dagar efter mottagandet av dina beställda varor. 

6. Returer

GioPearl garanterar en fullständig återbetalning eller, om du så föredrar, byte av returvaror i enlighet med avsnitt 5 (Ångerrätt), under förutsättning att alla varor returneras i samma skick som de var i vid leveransen till dig. Detta under förutsättning att varorna inte får ha skadats, nedsmutsats, ändrats eller burits (annat än för att prova varan) och att medföljande förpackning och etiketter är intakta.

7. Betalningssätt

Du kan betala för dina varor på de olika sätt som presenteras nedan.

KORTKÖP
Du kan ange dina betalningsuppgifter då du gör beställningen genom att använda ett giltigt betalkort (VISA, Mastercard eller American Express). Aktuellt belopp reserveras direkt på ditt kort, men kommer inte att debiteras förrän varorna skickas. GioPearl förbehåller sig rätten att kontrollera betalkortets giltighet, att utrymme för debitering av beställningens värde finns och att köparens adressuppgifter stämmer. Vi kan neka köp till följd av dessa kontroller.

PAYPAL
GioPearl erbjuder säkra betalningar genom PayPal. Betala med ett PayPal-saldo, kreditkort eller bankkonto. PayPal är det enklare sättet att betala online utan att behöva exponera kreditkortsnumret. Det är gratis att öppna ett PayPal konto.

ÖVRIGT
Observera att GioPearl förbehåller sig rätten att skicka begäran om betalning till din e-postadress.

8. Färger

Vi strävar efter att på ett så korrekt sätt som möjligt visa våra produkters egenskaper, inklusive komposition och färger. Färgen du ser på giopearl.se är dock beroende av din datorskärm, och vi kan inte garantera att din dator visuellt kan återge färger och andra detaljer korrekt.

9. Reklamation

Om de varor du har köpt är defekta eller felaktiga enligt gällande konsumentskyddslagstiftning har du reklamationsrätt. Om du inte är nöjd med dina varor på grund av fel i din vara, såsom material- eller fabrikationsfel, inklusive skador som har uppkommit under transport – informera oss snarast om detta. För det fallet att en reklamerad vara skulle visa sig vara inte vara felaktig enligt konsumentskyddslagstiftningen, förbehåller vi oss rätten att neka din begäran.

10. Klausulers giltighet

Om en eller flera bestämmelser i detta avtal är ogiltiga eller döms ut som verkningslösa av kompetent domstol, tvistlösningsorgan eller tillsynsmyndighet, skall detta inte påverka återstående avtalsbestämmelsernas giltighet.