historien bakom gioPearl

Varumärkets historia

GIO är grundarens ursprungliga namn på kinesiska. I den gamla tidens Kina var Gio, som betyder pärla på kinesiska, ett namn för prinsessor. Med tiden blev namnet allt mer vanligt även bland enkla människor. Alla drömmer om att deras döttrar ska få leva som prinsessor, utan fattigdom och slit i livet. Så småningom blev namnet Gio vanligast bland arbetareklassen. I dagens moderna Kina anses Gio vara ett gammalmodigt namn som för tankarna tillbaka till bondesamhällets slitsamma tid. 9 av 10 döpte om sitt namn till något annat. Många har glömt bort namnets ursprung och mening. 

Precis som pärlan, en gång i tiden ett exklusivt smycke för prinsessor, förlorade namnet Gio med tiden sin glans och lyster. Men precis som pärlan kommer Gio tillbaka, återigen en dröm om varje människas rätt att skina. Gio, en pärla för prinsessan i oss alla.

Företaget

GioPearl är ett privatägt företag som grundades 2008 av Nicole Tran. Företaget startades som en hobbyverksamhet, men tog rejäl fart år 2012 då GioPearl blev ett varumärke. GioPearl skapar trendiga och stilrena pärlsmycken av hög kvalité då pärlorna väljs ut med omsorg som sedan tillverkas för hand. 

GioPearl finns skapat för alla tillfällen. Pärlor som GioPearl använder sig av i smycken är odlade sötvattenspärlor av den högsta kvalitetsstandarden med högsta gradering AAA. Genom att bland annat granska pärlornas lyster kan man enkelt fastställa kvaliteten av pärlorna. 
För att skapa de perfekta smyckena används sötvattenspärlor tillsammans med utvalda halvädelstenar, bergkristaller och glaspärlor för att uppnå perfektionen av ett smycke. Då alla våra smycken är av äkta sötvattenspärlor och bilderna är tagna ute i naturen vid olika tidpunkter kan de skifta lite i färg. Av de metalldelar som företaget använder sig av är 18 karat guld, 925 sterling silver eller nickelfria. 

F